Etichete

miercuri, 19 octombrie 2011

Salata de varza

Astazi am fost lipsita de inspiratie toata ziua. Habar n-aveam ca sa mananc, dar bine ca macar am cumparat o varza alba, asa, ca sa fie in frigider. Cand, deodata, dupa ce am stat putin de vorba cu o prietena, m-a "traznit" inspiratia si am facut o salata de varza, cu influente de la Mimi si de la Doamna Ibrian, evident.
o jumatate de varza alba, tocata fin
o jumatate de telina radacina
o legatura patrunjel verde
o lingura de seminte de canepa
o lingura de seminte de gogosari
o lingura de plante aromatice si condimentare (adica legume si verdeata uscate si tocate fin)
o mana de vlastari de lucerna
ulei de masline
zeama de lamaie - dupa gust.
Am tocat evident, varza , am dat pe razatoare telina, am tocat patrunjelul. Semintele de canepa, semintele de gogosari si plantele aromatice si condimentare le-am pus in rasnita si le-am facut un praf fin, atat cat a fost posibil, sa tina loc de sare.
Am adaugat uleiul si zeama de lamaie, am amestecat si a iesit o salata numai buna de pozat si de mancat.
Marul nu se mananca decat dupa 2 ore :).

6 comentarii:

  1. Nu am stiu ca semintele de la gogosari se mananca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Semintele de gogosari, de ardei gras, etc, de rosii sunt "esenta de viata" ca sa spun asa. Sunt pline de enzime si sunt foarte bune pentru sanatate. La fel de bune sunt si "inimile" de gogosari sau ardei (cotoarele din interior pe care aproape toata lumea le arunca). Doamna Elena Nita Ibrian m-a invatat asta, prin cartile Domniei Sale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant. De acum n-am sa le mai arunc. Am avut eu o oarecare intuitie si am vrut sa le folosesc dar sotul meu a refuzat. De acum o sa vin cu argument.
    Multumesc frumos,

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Beatris, ai grija sa usuci semintele inainte de a le pune in borcan. Se usuca foarte usor, pe o foaie de copt (eu asta folosesc). In cateva ore sunt complet uscate. Inimile de gogosar sau ardei le tai marunt si le ameste in salata. Nici nu se observa si nici nu au niciun gust. Rolul lor este doar de a aduce multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca ceva: daca ai o rasnita buna, este bine sa le rasnesti. Eu nu am, asa ca mananc semintele asa cum sunt, in salata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult de aceste informatii. N-am rasnita, poate reusesc in robot :)

    RăspundețiȘtergere