In seara asta ma gandeam sa mananc ciuperci umplute. Dar, cum niciodata cand ma apuc de o mancare nu ajung sa termin reteta initiala, si de data asta, in loc de ciuperci umplute mi-au iesit ciuperci cu pasta de patrunjel :). Ciupercile le-am facut marinate (nu le-am mai facut fotografii pentru ca nu sunt cu nimic mai speciale fata de cele de zilele trecute). Atat doar ca marinata am facut-o altfel, adica pe langa uleiul de masline si sosul de soia, am adaugat.... jumatate de pahar de zeama de varza. Ideea am luat-o dintr-o carte a doamnei Ibrian, care asa pregatea vinetele, tinandu-le vreo trei ore in zeama de varza. Am zis sa incerc gustul si au iesit niste ciuperci marinate extraordinar de bune. Ok, cum ziceam, nu le-am mai fotografiat.
Sosul de patrunjel, in schimb, este de retinut, de facut si de apreciat.
o legatura patrunjel
jumatate de ceasca de seminte de floarea soarelui
o lingurita de seminte de in
o lingurita de seminte de canepa
zeama de la jumatate de lamaie
trei linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi
sare, piper - dupa gust.
Procedeul este clasic, am inmuiat semintele, am spalat patrunjelul, am pus totul in blender si asta a fost tot.
Am observat ca daca nu am pus seminte de susan, mi-a placut mult mai mult pasta. Este clar ca pentru gustul meu, semintele de susan nu le voi mai pune in astfel de paste-humus. Va recomand sa incercati, este foarte simplu si rapid de facut.
Pofta buna!
Pastele astea ale tale suna foarte bine....imi fac curaj sa ma apuc si eu..
RăspundețiȘtergereFoarte bine. Sunt cel mai usor lucru pe care il poti face. Iar pasta asta este foarte buna, crede-ma.
RăspundețiȘtergereTi-am rasfoit cu mult interes blogul si vreau sa-ti spun cat de minunat mi se pare. Este fresh, este original si creativ. Felicitari!
RăspundețiȘtergereCu drag,
Luciana
Draga Luciana,
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru aprecieri. Ma straduiesc sa scriu despre ce fac eu de mancare, cu bune si cu mai putin bune.
Cu drag,
Irena