Etichete

marți, 18 octombrie 2011

Ciulama de ciuperci cu sos de usturoi

Ce frumos a fost la Casa rawz!!! Am fost cu prietenii sa cumparam diverse de la casuta cea mai rawz din Bucuresti. Inainte de asta, am gasit pe blogul lor o reteta care din start spunea ca este simplu de facut si foarte gustoasa. Chiar asa, cititi aici.
De data asta, recunosc faptul ca nu am schimbat cu nimic reteta, am respectat-o si ce a iesit a fost o surpriza foarte placuta. Nici nu stiu de ce ma tot mir de gustul bun al mancarii crude, de parca nu am avut timp sa ma conving ca poate fi foarte gustoasa Hrana Vie. Si nici macar nu e o chestiune de obisnuinta, pentru ca eu nu mananc doar Hrana Vie, asa ca pot inca face comparatii.

Reteta este urmatoarea:
ciuperci - fiind mici, nu le-am tocat, doar am separat cozile de palarii
marinata din ulei si sos de soia, in proportii egale.
 Am spalat ciupercile, le-am pus intr-un caston si peste ele am turnat marinata. Am amestecat si le-am lasat cam 3 ore. Nu prea mi-au placut asa, simple, pentru ca simteam nevoia de un suc de lamaie deasupra si eventual niste patrunjel, dar asta voi lasa pe alta data, alta reteta.

Sosul de usturoi l-am facut din:
doi baby dovlecei (n-am gasit alta denumire :))
doi catei de usturoi
trei linguri de caju - pe care l-am inmuiat, evident
zeama de la jumatate de lamaie
sare, piper - dupa gust
doua linguri de ulei de masline
Le-am pus in blender, iar dupa ce au devenit o pasta fina, am adaugat putin marar.
Reteta originala este aici.





Dupa ce totul a fost gata, am scurs marinata de pe ciuperci, le-am pus in castron si le-am acoperit cu sosul. Atat si am mancat.
Zile bune!

2 comentarii:

  1. Salivez!!! Ce bine arata! Si ce gust trebuie sa aiba! Am descoperit si eu gustul ciupercilor nepreparate termic si imi plac la nebunie cu maioneza de caju si ceapa! Mi s-a parut ca au gust de salata de beuof ;)) nu stiu de unde pana unde, dar au fost super bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ciupercile crude sunt exceptionale la gust. Din pacate pentru mine, nu pot manca multe, pentru ca mi s-a intamplat acum vreo 5 ani sa fac indigestie de la niste ciuperci pe gratar. De atunci mananc ciuperci in cantitati foarte mici, pentru ca daca nu fac asa, simt ca nu-mi fac bine.

    RăspundețiȘtergere