Etichete

vineri, 14 octombrie 2011

Bors

Inca de cand am vazut reteta de bors rusesc pe blogul lui Mimi Walter, adica aici, mi-am imaginat ca trebuie sa fie foarte bun. Ei bine, ieri am preparat borsul dupa reteta, cu foarte mici modificari pentru ca nu aveam toate ingredientele din reteta originala, iar astazi am mancat. Pot sa spun ca este absolut, dar absolut minunat. Multumesc Mimi draga pentru inca o reteta delicioasa.
Sa va povestesc cum l-am facut eu:
- o sfecla rosie
- o radacina de pastarnac (nu am avut patrunjel decat frunze)
- o bucata de telina - radacina si cateva frunze
- o ceapa mica de apa
- un dovlecel foarte mic - ceva gen baby dovlecel :)
- foarte putin ardei rosu
- frunze de telina, patrunjel, putin cimbru
- ulei de masline - 2 linguri
- foarte putina sare
- apa, bors.
Am taiat radacinoasele bucatele mici, pastarnacul l-am feliat foarte subtire, le-am acoperit cu apa si le-am lasat putin, cam 10 minute.
Apoi, am adaugat celelalte ingrediente, frunzele taiate foarte subtire, am pus bors si am gustat adaugand fie bors sau apa, pana am gasit exact gustul care-mi place. Am pus uleiul de masline si am bagat vasul in frigider.
Astazi am mancat prima portie - un deliciu si deja am devenit fan al acestei ciorbe.
Ideea este ca aceste retete de Hrana Vie, pe langa formula de baza, pot fi schimbate dupa imaginatia si gustul fiecaruia.


Zile bune!

4 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca ti-a placut! Si exact asa fac si eu, tot schimb retetele pana ajung pe gustul meu...
    Te imbratisez cu drag si-ti doresc mult spor, faci o treaba grozava!
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Mimi.
    Borsul asta este chiar foarte bun. Sotul meu a spus ca este cel mai bun mancat vreodata, si nici nu se compara cu cel clasic, fiert.

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am facut si ne-a placut tare mult, adica mie, copilului meu si unei colege de serviciu. Sotul meu e tare greu de convins.
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Luciana,
    Te anunt in mod oficial, ca esti prima persoana care face o reteta de pe blogul meu. Sunt foarte, foarte fericita, si-ti multumesc pentru asta. Vreau sa fac totusi precizarea ca reteta este a lui Mimi, dar, chiar si asa, mi-ai inseninat seara. Dupa o zi absolut oribila pe care am avut-o azi, mesajul de la tine m-a inveselit. Stai linistita in privinta sotului tau, poate nu este obisnuit cu gustul de crud. Nici mamei mele nu i-a placut borsul, dar asta nu conteaza, ca ea oricum este o carnivora inraita. Desi acum 5 ani a suferit o operatie de cancer la san, si-a pastrat tot vechile obiceiuri alimentare. Singura schimbare pe care a facut-o, a fost ca s-a lasat de fumat. Dar asta este alt subiect, desigur.

    RăspundețiȘtergere