Etichete

miercuri, 16 noiembrie 2011

Simfonia nr. 1

Un lucru este din ce in ce mai clar pentru mine: nu-ti trebuie ingrediente speciale pentru a face o mancare exceptional de gustoasa si am constatat, de asemenea, ca gustul mi se pare mai bun atunci cand nu sunt amestecate prea multe "chestii".
Simplitate, domn'le, ce mai, asta e secretul (sau macar unul dintre).
In seara, asta am facut o salata care in mod sigur a ajuns in top 5 preferintele mele. Simpla, asa cum am mai spus, dar surprinzatoare prin doua lucruri: nu se pune deloc sare si nici ulei.
Reteta suna cam asa:
3 morcovi maricei
1 sfecla rosie cat pumnul de mare
1 ceasca de nuci inmuiate in apa
1/2 legatura patrunjel
1 ceasca de boabe de rodie
zeama de la 1/2 lamaie.
Am inmuiat in apa plata, cam 10 ore nucile, adica de dimineata cand am plecat la serviciu si pana seara. Cand am ajuns acasa, am scurs apa si am clatit putin nucile, le-am pus in robot si cu functia "pulse" le-am zdrobit cat am vrut eu de mult. Mie imi plac si bucatele mai mari de nuca, asa ca le-am procesat destul de putin in robot.
Apoi, am ras morcovii si sfecla, iar la final am amestecat totul.
Dupa parerea mea, sarea nu are ce cauta aici, pentru ca numai asa, fara sare, se poate percepe intens gustul tuturor ingredientelor.
In plus, combinatia cu boabele de rodie si nucile (care inmuiate capata gust de nuci crude-verzi), este cu adevarat speciala. Datorita faptului ca sfecla este zemoasa, salata nu necesita ulei si nu vad rostul pentru care as strica aceste arome perfecte, folosindu-l.
Nu spun mai mult, decat ca a iesit o salata satioasa si foarte rosie din cauza sfeclei, dar cu un gust foarte placut.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Si mie imi place sfecla rosie in salate. la fel si varza sosie. amandoua isi lasa culoarea in salate.
    Dar uite, chiar la rodie nu m-am gandit. Sotul meu mi-a luat o rodie ptr tortul copiilor; daca o sa fac vreo salata si o sa ma incumet sa pun si ceva boabe din ea iti voi spune parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Sakura,
    Mie mi s-a parut ca rodia a dat tot farmecul salatei.
    Scuza-ma pentru ca am raspuns atat de tarziu.

    RăspundețiȘtergere