Etichete

duminică, 4 decembrie 2011

Crema curry

In mod cert, cand preparam creme din seminte si nuci, limita o reprezinta imaginatia fiecaruia. Sunt atat de multe moduri in care poti amesteca lucruri, incat faptul ca mai scriu din cand in cand cate o reteta de crema (sau pasta) de seminte, pare aproape inutil.
Butonand zilele trecute  Youtube-ul, am gasit o reteta, pe care evident ca am adaptat-o dupa gustul meu, iar ce a iesit...... mie imi place. Fara poze de data asta, ca n-am aparat :(.
Reteta:
1 ceasca migdale inmuiate
1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui inmuiate
1 lgt. curry
putin ulei de seminte de floarea soarelui prersat la rece 
1/2 ceasca apa plata
zeama de la jumatate de lamaie.
Nu pun sare, pentru ca asa m-am obisnuit, dar daca simtiti nevoia, puteti adauga orice altceva doriti pentru gust.
Am inmuiat semintele, le-am scurs de apa, apoi am pus totul in blender.
Asta-i tot, e simplu, crud si foarte gustos. In reteta originala aceasta crema se amesteca cu spanac si cu rosii taiate cubulete. Sunt sigura ca gustul merge foarte bine in combinatia aceasta, dar acum n-am in frigider nici rosii si nici spanac. Eu am mancat cu morcovi taiatii felii subtiri si cu ardei capia.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Am gustat si eu ulei de floarea soarelui presat la rece ptr prima oara acum vreo 2 saptamani. Cee guuust! Adevarat gust!
    Dar eu cam tot de atunci folosesc ulei de nuca. Tot presat la rece de catre vecinul meu :) Ce bunatate!
    Sti, m-am obisnuit cu gustul uleiului din comert atatia ani, si acum in ultimul timp de cand descopar noile gusturi ale uleiurilor presate la rece, sunt uimita.

    Foarte apetisanta crema ta. Ma gandesc oare merge cu o salata de praz?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu n-am gustat niciodata ulei de nuca, dar imi imaginez ca este minunat. Ca si tine, am (sau mai bine zis aveam) o sursa sigura de ulei de seminte de dovleac presat la rece. Anul asta inca am mai putut cumpara, cu doar 40 lei/litru, facut in casa de cineva din localitatea de unde locuia bunica mea. Nu stiu daca anul viitor voi mai putea cumpara de acolo. Trebuie sa-ti spun ca eu am crescut cu acest ulei minunat de seminte de dovleac si nici nu se compara cu ce am cumparat o data din comert....
    Crema este foarte buna. Acum, dupa cateva ore de cand am facut-o, cred ca merge pusa mai multa apa, pentru ca stand in frigider a capatat consistena de unt :). Sunt sigura ca merge cu praz, cu telina, de fapt gustul asta discret de curry merge perfect cu orice fel de legume. Asa cred eu. ma gandeam ca data viitoare s-o fac mai moale, pe post de sos.

    RăspundețiȘtergere