Simplu, simplu, simplu. Asa pot sa spun daca ma intreaba cineva cum se fac bomboanele raw de ciocolata.
Reteta originala am luat-o de pe blogul Andreei, careia ii multumesc. Prima data cand am facut aceasta reteta nu am avut unt de cocos, dar m-am inspirat din retetele Mihaelei Walter si l-am inlocuit cu stafide si curmale. De data asta am respectat reteta Andreei, dar am adaptat-o putin, asa:
200 gr nuci
4 linguri unt de cocos
4 linguri cacao
4 linguri miere (se pune dupa gust)
sare roz putina
scortisoara, cardamon si piper (dupa gust)
esenta de vanilie.
Am macinat nucile pana a rezultat faina. Am rasturnat-o intr-un castron si am adaugat untul de cacao pe care, inainte l-am incalzit in putina apa calda (nu fierbinte). Am amestecat bine si am pus apoi, in ordine: cacao, sare, scortisoara, cardamon si miere. Am amestecat cu o lingura pana cand a iesit o pasta usor de modelat. Am facut bilele si le-am tavalit in cacao. Dupa ce am modelat jumatate din compozitie, am adauggat piperul si am facut restul de bomboane. Le-am pus la frigider si ........sunt delicioase.
Imi pare rau ca nu am putut sa fac poze mai bune, dar nu ma pricep.
Irena draga, sper ca esti acasa. ca eu am venit cu colinda. ma primesti?
RăspundețiȘtergerehttp://dpnori.blogspot.ro/2012/12/primiti-colinda.html