Etichete

sâmbătă, 5 mai 2012

Limonada si salata de fructe

Caldura mare, Mon cher.
Cele doua retete de azi nu sunt nici inedite si nici speciale, dar m-am gandit sa vi le spun, pentru ca sunt foarte usor de facut, aproape tot timpul avem in casa ingredientele si sunt bune.

Limonada
2 lamai curatate de coaja
1 lingura de miere
1 mana de frunze de menta proaspata
1 varf de lingurita de praf de ghimbir (sau ghimbir proaspat cat o aluna)
3 cani de apa plata (cam 900 ml).

Se amesteca totul in blender. Proportia de apa-lamaie mi se pare foarte potrivita pentru gustul meu. Limonada nu este prea dulce, este chiar acrisoara, dar pe caldura asta nici nu-mi trebuie mai mult. Daca vreti, evident ca puteti pune mai multa miere sau orice alt indulcitor natural. Eu am facut o data aceasta limonata cu goji, cubulete de papaya si cu stafide in loc de miere. Am pastrat-o la frigider de seara pana dimineata si cand am baut mi s-a parut foarte buna. Puteti incerca, merita.
Dupa ce am blenduit totul, am pus strecurat limonada intr-o sticla si a iesit exact 1 litru. Pulpa ramasa, am adaugat-o la salata de fructe de mai jos :). Am pus-o in frigider, iar rece a fost......yummi.








Salata de fructe
2 pere
1 mar golden
1 portocala
1/2 grapefruit
1 mana stafide
pulpa ramasa de la limonada de mai sus.

Pentru salata de fructe alegeti voi ce fructe va plac. Asta este doar ce am avut azi prin camara. In alte dati pun mult mai multe si mai variate, dar nu-i rau nici asa. Ca sa dau putin gust acestei combinatii, am adaugat pulpa de la limonada si am pus stafidele ca sa absoarba din sucul lasat de fructe. Este racoritoare de la menta, este potrivit de dulce datorita perelor si stafidelor, este amaruie de la grapefruit si este acrisoara de la lamaie. 
Oricum, nu ingrasa si potoleste pofta de dulce.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Am sa incerc si eu zilele astea, pare delicioasa!
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ce este foarte bun? Pulpa de lamaie cu menta, scurse de la limonada si puse peste salata de fructe. In combinatie cu stafidele dulci sin salata, dau un gust special. Cel putin mie asa mi se pare.
    Toate bune!
    Irena

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa te vreau irena.
    nimic nu se pierde. totul se transforma :)

    Eu greu ma dezvat de salata de fructe fara frisca.
    in loc de frisca imi mai pun kefirc+ miere sau smantana frecata. sau chiar albus de ou
    In limonada pe langa menta daca mai pui si un busuioc.. iese.. minunat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sakura, mie niciodata nu mi-a placut salata de fructe cu alcool sau cu frisca. Intotdeauna am facut-o simpla, amestecand doar fructele si folosind zeama lor, nimic altceva. In cazuri exceptionale faceam putin sirop din apa si zeama de lamaie.
    Daca tie iti place cu frisca, de ce ai renuntat la ea? Ca doar nu mananci in fiecare zi ca sa conteze asa de mult. Exista si frisca naturala, mai greu de gasit, e adevarat.
    In limonada nu pun busuioc, pentru ca nu-mi place aroma.
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai de-aia am renuntat ca e greu de gasit aia naturala. mai faceam eu din smantana cumparata de la un cioban de unde iau si branza de oi dar era asa de buna ca pana sa fac frisca se manca cam jumate din smantana uite-asa cu lingura, si mai faceam si eu din ce mai ramanea , si atunci mi-am dat seama ca mai bine ne bucuram de smanatana asa cum era si inlocuiam frisca cu kefir+miere.

    RăspundețiȘtergere