Etichete

duminică, 18 decembrie 2011

Salata de cruditati

Ieri m-am tot plimbat prin albumele Raw ale prietenilor mei de pe Facebook si inca o data am admirat creativitatea si simtul frumosului din acele retete. Dar, pe langa admiratie, recunosc ca mi-au venit si niste idei noi de combinatii alimentare. Am vazut zeci de salate, zeci de dulciuri, sucuri, painici, batoane, destul cat sa cuprinda mai multe carti de bucate raw, iar fotografiile sunt absolut exceptionale si se simte de multe ori mana profesionistului in ale artei fotografice. Admir cateva bloguri, unele pentru calitatea exceptionala a informatiilor si pentru caldura sufleteasca a celor care le-au creat, iar pe altele pentru extraordinarele fotografii.
Cum spuneam, asa mi-a venit ideea urmatorei salate de cruditati cu maioneza:
Salata am facut-o cu ce aveam in frigider, dar se pot pute orice fel de legume va plac:
cateva buchetele de conopida si de brocoli
jumatate de sfecla rosie
o telina mica
doi ardei capia mai mici

Maioneza
1 ceasca de seminte de floarea soarelui inmuiate
1/2 ceasca caju inmuiat
cateva masline
putina zeama de lamaie, dupa gust
1 lingura de ulei de seminte de dovleac, presat la rece
1/2 pahar cu apa plata.
Nu am pus usturoi, dar fiecare poate adauga ce crede de cuviinta pentru gustul care-i place.

Am pus in robot legumele pe care le-am procesat potrivit de marunt, cu lama S a acestuia. Maioneza am facut-o in blender, amestecand totul la putere maxima. A iesit o pasta destul de moale, ca s-o pot amesteca mai bine cu legumele.
Am pus maioneza peste legumele maruntite si asta-i tot.
Dupa parerea mea, gustul de salata merge foarte bine cu felii de castraveti murati sau cu varza murata. Uleiul din seminte de dovleac este un ulei cu gust puternic, destul de greu si de aceea eu cred ca este nevoie de mai multa lamaie in aceasta salata, sau sa se puna doar o lingurita de ulei.
Este o salata de iarna, pentru cand este frig afara, este satioasa si foarte gustoasa. Pentru decor am folosit seminte de canepa decorticata, masline uscate si felii de castraveti murati.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu